Plukschuim in de praktijk

plukschuim bewerkenMet grote regelmaat krijgen wij vragen binnen over ons best lopende product, het plukschuim ofwel het lean schuim binnen ons assortiment. In dit artikel willen wij je meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden en vormen van ons plukschuim.

Welke soort materiaal is ons plukschuim?

Eigenlijk is het woord plukschuim misschien wel niet geheel de juiste benaming voor ons product. Want men kent het plukschuim vooral uit de stukken (koudschuim) met een raster van 1 cm bij 1 cm welke je er zelf uit kan plukken. 

Ons materiaal is iets harder dan het koudschuim wat gebruikt wordt bij het reguliere plukschuim en bevat namelijk geen raster. Wij hebben ervoor gekozen om geen raster te gebruiken vanwege het feit dat je de producten vaak een optimale bescherming kan en wil bieden. Indien je dan gebonden bent aan bepaalde maten kan het zijn dat je product net niet uitkomt en los kan komen te liggen in je koffer of materiaalbak. 

De platen zijn opgebouwd uit verschillende lagen, dit is expres zo gemaakt zodat als je de producten eruit wilt snijden. Je per laag de dikte kan bepalen van het product, zodat je niet ineens de halve plaat eruit trekt en dan toch niet de ideale pasvorm hebt voor je product.

Kortom, een mooie plaat schuim, van 120 x 60 CM zonder raster, ideaal voor je product op maat !

Hoe is het plukschuim te bewerken?

Je kunt eenvoudig met een stanley mes of een kaizen knife het plukschuim bewerken. Doordat de verschillende lagen betreft kun je eenvoudig de diepte bepalen van het product. Alsmede dat het geen raster bevat geeft dit de ideale mogelijkheid om het product geheel op maat uit te snijden en te bewaren of te transporteren. 

Eigenlijk een fluitje van een cent!